Shutterstock
Abekopper

Radikal forholdsregel: Sådan vil Kina undgå abekopper

Det første kinesiske tilfælde af abekopper blev opdaget fredag. Det har udløst advarsel fra chefepidemiolog.

Kinas borgere er i weekenden blevet opfordret til ikke at røre udlændinge for at undgå spredning af abekopper. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er den kinesiske chefepidemiolog Wu Zunyou fra Kinas center for sygdomskontrol og forebyggelse, der står bag opfordringen.

"For at undgå mulig abekoppesmitte og som en del af vores sunde livsstil anbefales det, at du ikke har direkte hud-til-hud kontakt med udlændinge," skrev han i weekenden på det populære sociale medie Weibo.

Han skrev også, at man bør undgå kontakt med alle personer, der har været i udlandet i løbet af de seneste tre uger.

Har ikke uddybet

Beskeden kommer, efter at Kina fredag registrerede sit første tilfælde af abekopper. Den smittede er en 29-årig kinesisk statsborger, der 14. september fløj til den kinesiske by Chongqing fra Spanien.

Chefepidemiologen har ikke uddybet, hvorfor udlændinge - også fastboende - over en bred kam betragtes som værende en større smitterisiko.

Kina er i forbindelse med coronapandemien blevet kendt for at tage særdeles omfattende tiltag i brug for at undgå smittespredning. Det drejer sig blandt andet om streng isolation og rejseforbud.

Abekopper er under det igangværende udbrud blevet registreret i 90 lande, hvor sygdommen ikke sædvanligvis findes.

Abekopper er en virussygdom, der primært smitter ved berøring. Den er ikke luftbåren, og man kan først smitte andre, når man har symptomer.

Sygdommen viser sig normalt i form af feber, kulderystelser og et udslæt med blærer, som kan give sår, når de heler.