Vidste du det? Her er 4 frugter med fantastiske sundhedsfordele

Selv om såkaldte superfrugter som acai er blevet fremhævet for at have mange antioxidanter, kan der faktisk være lige så mange goder hos mere almindelige frugter.

Number four made from fruits.
© depositphotos.com

Det er blevet in at spise acaibowls og putte gojibær oven på sin havregrød. De eksotiske superfrugter har nemlig mange antioxidanter og vitaminer, og så ser det jo også ret lækkert ud. Men selv om de eksotiske frugter virker spændende, kan det faktisk lige så godt betale sig at spise helt almindelige jordbær eller æbler, hvis man gerne vil have sundhedsfordelene, og så er det også billigere.

Blåbær kan styrke din hukommelse

Ud over at være en god snack i sig selv eller ovenpå yogurt, er blåbær en sand sundhedsbooster.
Blåbær er i en amerikansk undersøglse fra University of Cincinnati, blevet koblet sammen med at forbedre hukommelsen, da blåbær indeholder anthocyanin, som har en anti-inflammatorisk effekt og er dét, der giver frugten sin blå-lilla farve.

Så vil du også have et skarpt hoved med hjælp fra blåbær, kan du overveje at anskaffe dig en frugtordning. Frugtkurv & FrugtKasser - til private og virksomheder giver dig muligheden for at få leveret blåbær hjem på matriklen eller på arbejdet, så I altid har en sund snack i løbet af dagen.

Grapefrugt kan beskytte mod overvægt

Hvis dig og dine kolleger skal være sunde sammen, er FirmaFrugt og Frugtordning til virksomheder vejen frem, da du til din virksomhed kan sammensætte en frugtkurv med frugter som grapefrugt.

Grapefrugt kan beskytte mod overvægt. Det viser en undersøgelse fra University of California, Berkeley og så kan det også være en potentiel type 2 diabetes-modstander, da frugten potentielt kan medvirke til at reducere risikoen for insulinmodstand, hvilket er forstadiet til type 2-diabetes. Og så gør det jo ikke noget, at grapefrugt er lækkert til morgenmad med lidt sukker ovenpå.

Tørrede blommer til knoglerne

Indrømmet - tørrede blommer er måske ikke den mest appetitlige frugt. Men sundhedsfordelene er ikke til at tage fejl af. Mange tror fejlagtigt, at det kun er godt for ældre mennesker at spise den rynkede frugt, men der er flere grunde til at tørrede blommer er godt at inkorporere i sin kost. For det første er tørrede blommer godt for fordøjelsen.

For det andet viste et studie fra Florida State University, at når forsøgspersonerne i studiet spiste tørrede blommer hver dag i et halvt år, havde de større knoglemineraltæthed end kontrolgruppen. Er du umiddelbart ikke den store fan af blommer og ved ikke, hvordan du skal spise frugten? Blommer er naturligt søde, og derfor kan du snildt bruge dem i bagværk eller desserter, hvor frugten tilføjer en sødme, du ellers ville skulle bruge sukker eller andre sødemidler til.

Æbler kan sænke det dårlige kolesteroltal

Når man siger, at et æble om dagen holder lægen for døren, er der faktisk noget om udsagnet. I forbindelse med et amerikansk studie fra Florida State University spiste kvinder i alderen 45 til 65 år en stor håndfuld tørrede æbler hver dag i et år, og deres dårlige kolesteroltal faldt, mens det gode kolesteroltal endte med at stige.

Derudover er æbler en god kilde til næring, da de indeholder fiber, og det kan på længere sigt hjælpe med vægttab. Æbler kan jo spises alene som en snack på farten, og ellers kan man også overveje at skære dem ud i både og spise dem med f.eks. peanutbutter eller æblesauce.