Teknologi

Teknologi handler i vid udstrækning om, hvordan man ved hjælp af særlige fremgangsmåder og hjælpemidler kan bearbejde råstoffer, så de ender som færdige produkter. Der findes flere teknologiske områder, såsom mekanisk teknologi, kemisk teknologi, bioteknologi og informationsteknologi foruden en lang række underområder som for eksempel genteknologi og batteriteknologi. Læs med og lad dig fascinere af alt fra tungt vand til ubåde og spørgsmålet om atomkraft.

Teknologisk udvikling

Nye teknologier har ofte både fascineret og forarget. Det gælder blandt andet opfindelsen af telefonen i sidste halvdel af 1800-tallet, som blandt andet førte til konspirationer om, hvorvidt telefonen i virkeligheden var en portal til en anden verden. Siden er fjernsynet, mikrobølgeovnen, industrirobotterne, computeren, visakortet, internettet, smartphonen og kunstig intelligens kommet til som følge af den teknologiske udvikling.

Teknologisk ansvar

Ingeniører og forskere har for længst bevist, at vi mennesker er i stand til at rykke grænserne for, hvad vi troede var teknologisk muligt. Men denne evne medfører også et ansvar og rejser derfor en række etiske spørgsmål - for hvor avancerede våben vi bør udvikle? Har vi jordboere ret til at udforske rummet? Er gensplejsning forsvarligt? Og fører kunstig intelligens overhovedet noget godt med sig?

Solstraaler opfanges doegnet rundt

© Shutterstock & Lotte Fredslund