Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

2016 stratolaunch
Teknologi

Det sker i videnskaben i 2016

Din mobiltelefon oplader på 30 sekunder, verdens største fly går på vingerne, og Panamakanalen udvider biksen. En lang række tekniske landvindinger står på spring i 2016, og Illustreret Videnskab disker op med nogle af de sprødeste her.

Robot plukker dine frugter i det nye år

Markarbejde vil i stadig faldende grad blive udført af mennesker. Landbrugsrobotten fra firmaet Energid er skabt til at skelne moden fra umoden frugt og i stand til at finde citroner, som er skjult af blade. Robotten kommer på markedet i 2016.

I 2016 lader en mobil på 30 sekunder

Det israelske firma StoreDot satser på at udbrede sit smartphonebatteri i 2016. Batteriet er takket være kemiske krystaller kaldet nanodots enormt hurtigt til at lade op.

Udvidet Panamakanal åbner i 2016

Kom helt med ned i den mellemamerikanske mudder og se de enorme sluseporte blive installeret. Den udvidede Panamakanal åbner i april 2016.

Verdens største fly går på vingerne

For at gøre rumfart billigere, er flyet Stratolaunch Carrier Aircraft blevet udviklet. Flyet skal fragte raketter op i 8-10 kilometers, hvorfra de selv fortsætter ud af atmosfæren. Med et vingefang på 117 meter, slår Stratolaunch i 2016 rekorden som verdens største fly.

Fremtiden byder på langt mere

Solcreme på pilleform, babyer med tre forældre og togtunneler på over 100 km. 2016 har meget mere på bedding, og du kan læse om det her:

Læs også:

Energi

'Kunstigt blad' laver vand og sollys om til brændstof

3 minutter
Sushi
Fødevarer

LISTEN: 11 ting du ikke vidste om sushi

6 minutter
Batterier

FUP ELLER FAKTA: Er elbiler VIRKELIG bedre for miljøet?

4 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul