Julesang

Kunstig intelligens laver sær julesang

Kunst er det ikke, men til gengæld er det kunstigt. Ved at nærstudere et billede af et juletræ har en kunstig intelligens skabt en julesang.

13. december 2016 af Babak Arvanaghi

Den ender sandsynligvis ikke på toppen af julemusikkens hitlister. Og du finder den næppe på opsamlings-cd’erne med julemusik næste år.

Men alligevel er denne julesang helt særlig.

Hverken teksten eller musikken er skabt af mennesker. De er i stedet skabt af en kunstig intelligens, som også selv fremfører den let genkendelige sang.

Hør den specielle sang her

Neural karaoke

Sangen er blevet til på University of Toronto i Canada. Her har forskere skabt konceptet ’neural karaoke’, og det er det koncept, der har skabt julesangen.

Kort sagt fodres en computer med et billede, og ud fra en analyse af billedet, skaber den kunstige intelligens en sang, som den kan fremføre.

I dette tilfælde fodrede forskerne maskinen med et billede af et pyntet juletræ med gaver under, hvilket teksten bærer tydeligt præg af. Altså bortset fra at den kunstige intelligens forveksler julepynten med blomster.

Først rytme – så trommer

Den kunstige intelligens er blevet musikalsk trænet ved at lytte til 100 timers musik online. Træningen gjorde intelligensen i stand til at skabe simple rytmer med 120 taktslag pr minut.

Derefter tilføjer den trommer og akkorder.

Til slut bliver teksten lagt på, som intelligensen sammensætter ud fra 3390 ord, den har lært. Hvert taktslag får et ord.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.