Derfor skal du designregistrere din teknologiske opfindelse

Det kan godt betale sig at beskytte designet på din teknologiske opfindelse. Blandt andet kan det påvirke produktets værdi og tiltrække investorer. Derfor er det en god idé at designregistrere opfindelsen.

© Depositphotos.com

Det er stort at fremstille en teknologisk opfindelse med et helt unikt design. Derfor er det også rigtig ærgerligt, hvis konkurrenter kopierer dit design. Det kan du heldigvis undgå ved at designregistrere produktet.

Men hvad er designregistrering overhovedet? Registreringen er til for at give dig eneret til at bruge dit design. Når designet er registreret, må andre ikke bare kopiere opfindelsens visuelle udformning. Tværtimod har det konsekvenser, hvis dine konkurrenter har et lidt for godt øje til din opfindelse.

Designregistreringen gælder i hele EU, såfremt designet er registreret i Danmark. På den måde er din eneret altså beskyttet ikke bare inden for landets grænser, men i en stor del af verden.

Sådan beskytter du dit design

Når du skal beskytte dit design, og sikre dig eneret over det, kan det være en rigtig god idé at alliere dig med et advokatfirma. De kan sætte dig i forbindelse med en dygtig advokat, som har ekspertviden inden for feltet. Det vil sige en advokat med speciale inden for immateriel ret, varemærkekrænkelser og domænesager.

Det kan desuden være en fordel at vælge en digital advokat, så du kan varetage det hele hjemmefra. Med en advokat fra NEMADVOKAT kommer du i mål med alle disse kriterier. På den måde kan du hurtigt og nemt få beskyttet dit design på den mest optimale måde. Det vil stille dig bedre på markedet og optimere dine chancer for at få succes med opfindelsen. Ja tak!

Fordele ved at lade din opfindelse designregistrere

Der er en del forskellige fordele ved at lade dit produkt designbeskytte – og jo før du får det gjort, jo bedre. Registreringen har en præventiv virkning, stiller dig bedre i forhold til krænkelse af eneretten og optimerer produktets værdi på markedet. Lad os se nærmere på disse fordele.

For det første har det en præventiv effekt at designregistrere din opfindelse. Det sender et signal til dine konkurrenter om, at du har i sinde at beskytte opfindelsens visuelle udformning. Af dén grund vil sandsynligheden for, at de vælger at kopiere designet være væsentlig mindre.

Skulle der alligevel være nogle, der vælger at krænke din eneret til designet, får det konsekvenser. I en eventuel retssag vil det således være dig, der står stærkest, fordi du har et registreringsbevis. Her bliver det krænkerens opgave at bevise, at din registrering ikke gælder.

Sidst, men ikke mindst, kan det stille dig bedre på markedet at have en designregistrering. Designet betyder meget for dit produkts værdi, og den er helt klart højere, hvis det er unikt. Af samme grund kan en registrering også være hjælpsom i forhold til at tiltrække investorer. De vil nemlig være langt mere interesserede i at investere i et produkt med et unikt design.