Google Solara 50

40 gange hurtigere internet med soldrevne droner

Enorme soldrevne droner vil i en meget nær fremtid levere næste generations lynhurtige internet til alle afkroge af verden - i hvert fald hvis det står til Google, der lige nu tester "Project Skybender" i New Mexicos ørken.

4. februar 2016 af Jakob Priess

Google har netop passeret Apple som verdens mest værdifulde selskab, og nu beviser søgemaskinedrengene igen, at når det kommer til innovation, er de flyvende.

Med Project Skybender sætter Google i hvert fald helt nye standarder for den mulige udbredelse af 5G internet - 40 gange hurtigere internetforbindelser end vi i dag kender fra mobiltelefoner.

Millimeterbølger mangedobler hastigheden

Nøglen til den næste generations internet er millimeterbølger - radiobølger ved høje frekvenser (30 - 300 GHz) - som i dag bruges til radar og radioastronomi. Det skriver engelske The Guardian.

Millimeterbølger vil kunne levere enorme mængder data langt hurtigere end 4G LTE standarden og ligner derfor næste store skridt fremad inden for trådløs kommunikation.

Problemet med millimeterbølger, som siden 2012 er blevet testet militært, er dog, at rækkevidden er stærkt begrænset.

Det er her, Googles soldrevne droner kommer ind i billedet.

Droner skal levere rækkevidden

Allerede i 2014 købte Google det amerikanske Titan Aerospace og fik dermed fingrene i firmaets enorme soldrevne droner, Solara 50.

De ubemandede droner med et vingefang på 50 meter giver Google netop den manglende mulighed for at levere det nye 5G signal til Jordens overflade uden at rende ind i problemer med rækkevidden.

De sidste testflyvninger over New Mexico ventes færdige til juli, og først derefter formodes Google at lancere en plan for udbredelsen af trådløs kommunikation 40 gange hurtigere end i dag.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.