Drone video vinder

Årets Dronevideo er et gribende norsk mesterværk

17-årig nordmand vinder Årets Dronevideo 2016 med fabelagtigt skudt og klippet film, der giver lyst til at kaste sig ud i den norske natur.

23. august 2016 af Jakob Priess

Hundredevis af fabelagtige dronevideoer har I sendt ind, og det er blevet til timer og atter timer med åndeløs forelskelse i de fede billeder. Og nu er vinderen fundet.

Med chefredaktør for magasinet Digital Foto, Klaus Nygaard, som dommer faldt valget på: MATHIAS HAUGHOM fra Vesterålen i Norge med filmen "Norway from Above", som man kan nyde herover.

Mathias, der er 17 år, vinder en DJI Phantom 3 Standard drone med indbygget GPS, Return Home funktion og uovertruffen stabilitet - til en værdi af 6.990 kr.

Andenpræmien - en Hubsan X4 HD-kamera PLUS quadrokopter - til en værdi af 899 kr. går til PEKKA HELEN fra Kangasala i Finland med filmen "Beautiful waterfalls of Finland".

Dommer, fotoekspert og droneentusiast, Klaus Nygaard:

Årets Dronevideo

Norway from Above Begrundelse: Mange af de indsendte videoer viser flotte optagelser af smukke landskaber, men filmen her gør mere end det. Den viser nemlig menneskers brug af naturen.

Flere steder må man næsten holde vejret, fordi optagelserne af menneskerne på toppen og kanten af fjeldene er så gribende.

Desuden er vinderfilmen helt suverænt optaget og klippet, og så viser den Norge på så smuk en måde, at man ikke kan vente med at drage ud i fjeldene og nyde den guddommelige natur.

Runner-up i dronekonkurrencen

Beautiful waterfalls of Finland Begrundelse: En drone bruges af de fleste af os til at optage landskaber fra luften, og det egner den sig rigtig godt til. Fotografen bag denne film har dog tænkt skridtet videre og bruger dronen til at filme nye og anderledes vinkler på flotte, finske vandfald.

Her var der optagelser, vi ikke havde set før, der til tider resulterer i, at man ikke helt kan definere, hvad der er op og ned. Så selv om klipningen og billedkvaliteten visse steder kunne være bedre, så har filmen fortjent andenpræmien.

Glad vinder på 17 år

"Så gøy!" udbryder en ellers rolig og afdæmpet Mathias, da han får at vide, at han har vundet.

"Jeg købte en DJI Phantom-drone i påsken, og begyndte at filme naturen. Jeg bor tæt ved Lofoten og lavede mine første film med venner og familie heroppe."

"I løbet af sommeren rejse jeg rundt i hele Norge og filmede med dronen, og da jeg kom hjem, redigerede jeg klippene sammen til filmen Norway from Above," fortæller den glade vinder.

Masser af flotte drone-videoer

Et kæmpe tillykke til vinderne og alle, der sendte drone-videoer ind til os.

Antallet og kvaliteten på de mange videoer har været overvældende, og den rene rå talentmasse ude omkring er åbenlyst enorm.

SE ET UDVALG AF VIDEOERNE HER!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.