Drone renseri

5 forbløffende måder at bruge droner på

Er du træt af at hente dine egne drinks, fastfood eller tøjet fra renseriet? Fortvivl ikke, for flere firmaer bringer varer ud pr. drone. Se eksempler på nye måder at bruge droner på her.

22. oktober 2014 af Anne Lykke

1) Drone leverer alkohol

Et udendørs diskotek i Las Vegas er begyndt at bruge droner til at bringe drinks ud til tørstige gæster. Oprindeligt blev dronen indkøbt til at tage billeder af festen fra luften, men natklubbens ejere besluttede at bruge dem til at udbringe flasker til publikum. Ejerne fik ideen til flaskeudbringning, da de opdagede at dronen var i stand til at bære op til 5,5 kg.

Droneservicen tilbydes dog kun til kunder, som spenderer for over 20.000 dollars.

2) Renseri bringer ud med drone

En nyvasket skjorte blafrer i vinden foran Manayunk Cleaners i Philadelphia, USA. Skjorten bæres af en fjernstyret drone, som straks efter transporterer skjorten hen til kunden. Idemanden bag drone-renseriet Harout Vartanian har købt en DJI Phantom rotor-drone, som oprindeligt er designet til at tage luftfotos.

Der skal dog stadig to mennesker – en spotter og en fører – til at fuldføre en levering. Dronen er relativt lille, og kan derfor kun bære en til to skjorter. Planen er dog at anskaffe en større, kraftigere drone, som kan bære 2-5 kilo tøj.

3) Mexicansk mad hitter

Et firma kaldet Burrito Bombers leverer mexicansk mad fra luften, fortrinsvist rullede pandekager, kaldet burritos. Madrullen pakkes i et rør og spændes fast på en fastvinget drone, som sendes afsted. Maden skydes ud af røret og svæver ned til kunden i en faldskærm.

4) Fri til din kæreste med en drone

En mand i USA sendte sin drone på tur med en vielsesring. Dronen med den dyre last ankom til det sted, hvor manden ville fri til sin kæreste. Den lille flyvende hjælper var samtidig kameramand og forevigede det romantiske øjeblik på film.

5) Drone bringer flyvende blomster til konen

Et blomsterudbringningsfirma i USA har forsøgt sig med at levere blomster fra luften. De amerikanske myndigheder har dog sat en stopper for flyvende buketter, idet hver enkelt udbringning med drone skal godkendes af myndighederne.

Læs mere: Få et overblik over alle artikler om droner.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.