nb_u16 Drone

Dronepiloter flyver om kap

Piloterne er med om bord, når toptunede droner flyver om kap.

16. april 2015 af Babak Arvanaghi

Interessen for droner er steget markant i de senere år, og i kølvandet på den stigende interesse er der opstået klubber for droneentusiaster. Nu er en af klubberne gået skridtet videre og afholder internationale mesterskaber i droneflyvning.

Reglerne er enkle i Aerial Grand Prix: Dronen skal manøvreres gennem en bane hurtigst muligt. Banen består af flag og porte, som deltagerne skal runde på korrekt vis.

Droner flyver med 100 km/t

Deltagernes droner skal leve op til en række krav, før de kan få lov at stille op. Først og fremmest skal fartøjerne være ’grønne’. Benzindrevne droner er ikke velkomne, da mesterskabet slår sig op på miljøbevidsthed. Derudover skal dronerne opfylde en række tekniske krav blandt andet omkring elmotorens størrelse.

For at konkurrencen skal være så lige som mulig, dyster dronerne i tre forskellige størrelsesklasser. De hurtigste skyder en fart på knap 100 km/t.

Droneførerne er under hele løbet udstyret med et sæt videobriller, som trådløst er forbundet med et kamera på dronen, og får dermed en følelse af at være med om bord.

Deltag selv i kapflyvning

I Norden afholder Modelflyvning Danmark det første danske Aerial Grand Prix. Det foregår den 16. maj på flyvestationen i byen Varde i Danmark.

Du kan tilmelde dig AGP Danmark her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.