Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Facebooks Aquila-drone til laserbårne wi-fi-netværk
© Facebook
Teknologi - Droner

Droner sender internet med laser

Aquila-dronen skal sende og modtage datasignal ved hjælp af en ny laserteknologi, som er hurtigere og mere præcis end de almindelige wi-fi-radiobølger. Målet er en hel flåde af droner, som skal levere internet til de steder på jorden, hvor der ellers ikke er nogen forbindelse.

Facebooks nye store projekt hedder Aquila, og det går ud på at levere internetforbindelse til steder i verden, hvor det ikke er realistisk at grave fiberoptiske kabler ned og opstille store sendere.

Aquila er en drone, som ved hjælp af solceller skal flyve i 18-27 kilometers højde og sende internet ned til jorden.

Internetsignalet kommer i første omgang fra stationer på jorden. Når én Aquila-drone modtager signalet, sender den det videre med laserlys. Lyset tænder og slukker milliarder af gange i sekundet – og de mange blink svarer til de lange strenge af 1'er og 0'er, som i sidste ende udgør alle data.

Laserdrone sikrer vanvittig forbindelse

Aquila på vej ud på sin første flyvetur.

© Facebook

Fordelen ved at bruge lasere er først og fremmest hastigheden: Facebook siger, man kan levere internet på 30 gigabit i sekundet. Til sammenligning når en almindelig internetforbindelse sjældent over 100 megabit per sekund.

Samtidig er laserstrålerne langt mere præcise end de radiobølger, wi-fi-signal normalt bliver sendt med. De kan ramme andre droner i bevægelse på op mod ti kilometers afstand.

Facebook har endnu ikke sat en endelig tidslinje på Aquila, men har allerede gennemført to testflyvninger i fuld skala, begge på over en times flyvetid.

Målet er at Aquila skal slå alle rekorder og holde sig på vingerne i 90 dage ad gangen.

Læs også:

Droner

Drone med supersyn skal finde katastrofe-ofre

1 minut
Drone X-47B
Droner

Droner går i krig

0 minutter
Droner

Se de vildeste droner i 2017

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul