Droner ræser

Droner tørner sammen i heftige luftdueller

Droneræs stormer frem og er nu blevet en sport med store mesterskaber og formuer på højkant. I en ny liga slippes dronerne løs på tomme stadions og i gamle ruiner, og seerne kan komme helt ind i videobrillerne på dronepiloterne.

4. november 2016 af Morten Skeldal Østergaard og Martin Bernth

Piloterne sidder side om side med hver deres fjernbetjening i hånden. Der er dyb koncentration bag videobrillerne, mens de styrer de små racerdroner rundt på det tomme football-stadion.

Vi er på Sun Life Stadium i Miami til det allerførste løb i Drone Racing League – en ny droneræs-turnering, hvor fire droner kæmper om at komme først igennem en udfordrende bane med en halsbrækkende fart på 130 km/t.

Der er millioner af kroner på spil

En anden store dronekonkurrence, World Drone Prix, fløj af stablen i Dubai for første gang i marts og havde 7 mio. kr. på højkant i præmiepenge. Vinderen blev en 15-årig britisk knægt, der løb med førstepræmien på 1,7 mio. kr.

Droner flyver slalom i tre dimensioner

I modsætning til almindeligt racerløb har banerne i droneræs en ekstra dimension at gøre godt med. Et sted skal piloterne for eksempel dreje skarpt midt i et dyk og samtidig forsøge at ramme en snæver trappeskakt.

Se en animation af banen her:

Ens droner gør konkurrencen lige

Alle dronerne er bygget af Drone Racing League og er derfor helt identiske. Dermed har alle piloter samme udgangspunkt, så konkurrencen udelukkende er en dyst på de bedste flyvefærdigheder.

>> Få din egen drone og to numre af vores blad for 79,50,-

Piloterne gennemflyver den samme bane i tre heats, og vinderen er den, der sammenlagt får flest point. I hvert heat tildeles der 50 point for at passere to checkpoints på ruten samt for at gennemføre ved at passere den sidste port.

Følg de indledende heats her:

Videobriller er dronens cockpit

Kameraer på dronen og en særlig radioteknologi sikrer, at piloterne kan se det samme som dronen ser med kun 20 millisekunders forsinkelse.

Kom med på en hæsblæsende omgang set fra pilotens videobriller.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.