Drone i by

Dronerne sværmer over Rio

Sportsfolk, journalister og begejstrede OL-fans fra hele verden er samlet i Rio de Janeiro. Det samme er de flyvende droner, som spiller en større og større rolle ved store sportsbegivenheder.

27. juli 2016 af Thomas Lykke Olesen

Få din egen flotte drone til en super god pris med Illustreret Videnskab

Fire års ventetid er endelig slut. Den store OL-fest er begyndt, og for de mange deltagende sportsudøvere kulminerer flere års hård træning lige nu i kampen om de eftertragtede medaljer.

Udover at atleterne forkæler os alle på det sportslige plan, er der utallige aktører, som får hele arrangementet til at hænge sammen, og i den forbindelse spiller dronerne en stadigt større rolle.

Droner indtager sportsverdenen

Synet af droner er ikke helt nyt i sportsverdenen. De flyvende robotter bliver nemlig allerede brugt til at filme store begivenheder.

Under vinter-OL i Sochi i 2014 blev de brugt til at filme ski- og snowboardingkonkurrencer. I den korte video her kan man se, hvor tæt dronerne faktisk kan komme på atleterne.

I dag bliver droner jævnligt anvendt under f.eks. Formel 1-løb, surfing og skateboarding-events og nu sværmer de altså over Rio.

Her kan du se en række flotte drone-optagelser, som blev optaget under forberedelserne op til årets olympiske lege.

Nye regler for drone-brug

I løbet af de seneste år er brugen af droner i Brasilien steget meget hos både virksomheder og private.

I forbindelse med forberedelserne op til OL, besluttede man sig derfor for at ændre på reglerne for brugen af droner.

Det betyder, at man nu skal bruge en tilladelse fra de brasilianske luftfartsmyndigheder, hvis man vil flyve med droner i det offentlige rum.

Herhjemme er der også helt specifikke regler for, hvor og hvordan du må flyve med droner. Klik her for at læse mere om de danske drone-regler.

Dominér luftrummet med din egen drone

Hvis du har ambitioner om at blive en dreven drone-pilot, flyve drone-race imod vennerne eller lave fede manøvrer i luften, kan du lige nu få en helt ny drone sammen med Illustreret Videnskab.

Hawk M15-dronen er udstyret med et 6-akset gyroskop og har en diameter på 30 cm. Den er hurtig og smidig, og den ekstra beskyttelse omkring propellerne betyder, at den kan holde til de fleste styrt uden at tage skade.

Dronen har en værdi af 599 kr., men lige nu kan du få den med 2 nr. af Illustreret Videnskab for kun 79,50 kr. + 39,50 kr. I porto og eksp. I alt 119 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.