Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© CyPhy
Teknologi - Droner

Redningsdrone med sypersyn erstatter nødhjælpsarbejdere

Byen Houston druknede i regn, da stormen Harvey gik i land. Nu sætter Røde Kors en drone ind for at inspicerede den smadrede by.

Vandet væltede ned fra himlen, da stormen Harvey ramte Houston.

Uvejret bragte det tungeste tropiske regnvejr i USA’s historie med sig, og oversvømmelserne får nu gaderne til at flyde over med bl.a. kloakbakterier, giftige kemikalier, slanger og alligatorer.

Derfor sender det amerikanske Røde Kors ikke mennesker ind i det katastroferamte område. De sætter for første gang en drone ind for at inspicere.

Superzoom finder smadrede hjem

Luftfartøjet er bygget af drone-fabrikanten CyPhy Works og er en såkaldt tøjret drone, der kan nå op til cirka 120 meters højde.

Med et superzoom-kamera med 30X zoom kan dronen se mange kilometer frem for sig og identificere hjem, der er smadret af vandmasserne.

På den måde kan Røde Kors finde de hårdest ramte, længe før vandet trækker sig tilbage.

Det smarte ved at benytte en drone, der er tøjret til en ledning, er, at den ikke skal ned på Jorden for at blive opladet, men kan levere uforstyrret dækning i dage eller uger ad gangen.

Droner er fremtidens nødhjælpsarbejdere

Efter store naturkatastrofer er det vigtigt for nødhjælpsarbejdere at få et hurtigt overblik, så de kan målrette deres hjælp.

Drone-missionen i Houston er et forsøg, der skal løbe over en uge og finpudses, så droner fremover kan blive en del af redningsarbejdet.

Læs også:

Drone X-47B
Droner

Droner går i krig

0 minutter
Droner

Se de vildeste droner i 2017

1 minut
Facebooks Aquila-drone til laserbårne wi-fi-netværk
Droner

Kæmpedroner leverer internet med blinkende laser

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul