Se de vildeste droner i 2017

De bliver hurtigere, stærkere, mere manøvredygtige og billigere at lave. De løfter mennesker og flyver fra superbiler. De laver vanvittige formationer i luften og kan nu også både flyve og dykke.

© Shutterstock

1. Kan komme steder ingen drone har været før

Som alle andre droner flyver den sikkert igennem luften, men lander pludseligt på vandet og synker som en ubåd langsomt under overfladen.

Naviator hedder dronen, som i fremtiden kan bruges til at efterforsker steder, som tidligere har været ufremkommelige, fx grotter, der indeholder både luft og vand.

2. Hurtigere end en superbil

Den vejer kun 800 gram og er udstyret med to batterier, som med nød kan få din boremaskine i omdrejninger. Alligevel kan den nå en topfart på 289 kilometer i timen, hvilket gør den til verdens hurtigste.

En langsommere drone stak sidste år af fra en Mclaren i et racerløb igennem Dubais gader, og med den høje hastighed og evne til at følge et mål, er der snart ikke noget, der kan stikke af fra en drone.

3. Garagebygget drone løfter mennesker

Længe før de første flyvemaskiner gik i luften, har mennesker kastet sig ud i alverdens halsbrækkende forsøg på at nå skyerne.

Det er nu lykkes flere mennesker at bygge deres egen drone, som er stærk nok til at flyve dem rundt i nabolaget.

4. Tusinde droner i formation

Droners evne til at navigere præcist i luften gør det muligt at koordinere dem i store flokke. Da Intel satte 500 droner på vingerne sidste år, viste de ting i luften, som ikke var set før. Men i år har kineserne overgået dem og brugt 1000 droner til at lave et lysshow, der vil gøre enhver fyrværker misundelig.