Droner top

Skyskraber skal styre New Yorks droner

En ung arkitektgruppe har forslået en banebrydende, nåletynd skyskraber til at dirigere New Yorks snart heftige trafik af pakkedroner, som skal levere rygende varme pizzaer, bøger og medicin til byens indbyggere.

19. august 2016 af Rolf Haugaard Nielsen

Forestil dig en storby, hvor alle forretninger og en del private borgere har en drone. Hvor tusindvis af droner krydser luftrummet for at levere alt fra bøger til takeaway hen over veninder på bytur og legende skolebørn.

Tre unge arkitekter forestillede sig dette scenarie i en by som New York. De ville gerne deltage i den skyskraber-konkurrence, som arkitekturmagasinet eVolo afholder hvert år. Men først skulle de finde den rigtige idé.

Og det gjorde de, da de opdagede, at den sidste store barriere, før droner kan fungere i en storby, er en sikker regulering af trafikken.

>> Læs meget mere om droner på vores store temaside.

Hovedbanegård for droner

Skyskraberen ligner en træstamme, der forandrer sig i takt med, at insekter lander og letter fra den. Navnet på den er da også The Hive - bikuben. Men det er ikke insekter, der landet og letter, det er droner.

Endnu er The Hive kun et forslag, men det er et forslag, der har vakt stor opsigt.

Tårnet er 423 meter højt og slankt som en nål. Ydersiden er beklædt med landingspladser til droner af alle slags.

Når dronen ankommer, sender den et signal til tårnet, som anviser en ledig "p-plads". Landingspladsen svinger ud fra tårnet, så den kan lande vandret. Herefter låses dronen fast, før platformen svinger ind til tårnet igen. Når den igen skal lette, svinger platformen ud til vandret.

Militærudstyr gør droner sikre

Civile droner er snart gode nok til at flyve rundt på egen hånd i vores hverdag. Det skyldes bl.a. militærteknologi. Læs mere:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.