Selve platformens overflade er dækket med solceller, og i hjørnerne kan monteres vindmøller af forskellige typer.
Hele konstruktionen er bygget op af moduler, som kan kobles til eller fra afhængig af behov og placering. Man kan også koble flere platforme sammen og på den måde skalere energiproduktionen op.
Drømmen er, at den flydende energi-høster kan levere elektricitet til bl.a. strandhoteller, som dermed kan blive selvforsynende uden at være forbundet til elnettet.
Det er ikke uden udfordringer
Indtil videre har Sinn Power kun testet de energiskabende pontoner monteret på en statisk kaj, og de arbejder i øjeblikket på en flydende demonstrationsmodel af det samlede anlæg.
Inden teknologien kan tages i brug i større skala, skal en række udfordringer dog løses.
Bølger, vind og sol er fantastiske og grønne energikilder, men de kan også være destruktive kræfter. Den flydende platform skal kunne klare tropiske storme og konstant bevægelse fra bølger uden at falde fra hinanden, og solcellerne skal kunne holde til saltvand uden at korrodere.
Olieindustrien har løst flere af disse problemer med specialfremstillet udstyr til boreplatforme – men det er dyrt. Udfordringen for Sinn Power er at bygge driftssikre og holdbare platforme, som samtidig er billige nok til at konkurrere med andre vedvarende energiformer, som for tiden kun bliver billigere og billigere.
En anden bekymring er de flydende platformes effekt på dyrelivet i de områder, hvor de installeres. En undersøgelse fra 2019 har vist, at havvindmøller og bølgeenergianlæg kan have negative effekter på biodiversiteten, hvis de ikke placeres med omtanke.
Det bliver interessant at se, om Sinn Power kan modbevise tvivlen. Tests af demonstrationsanlægget går efter planen i gang i havet ud for Heraklion på Kreta i løbet af året.