Undervejs sidder en rækker relæstationer, som peger bølgerne videre i den rigtige retning, indtil de rammer en sidste antenne. Denne antenne, som kaldes en rectenna, fungerer som en ensretter, der omdanner mikrobølgernes vekselstrøm til jævnstrøm.
Selvom prototypen kun sender strøm over 40 meter, kan systemet ifølge Emrod skaleres op uden store problemer. Det handler blot om at gøre antennerne større. En antenne på 40 m2 kan sende elektricitet 30 km.
Bølgerne kan sendes med ekstrem præcision, hvilket gør dem dem meget sikre. Langs bølgerne sendes desuden et gardin af laserlys, som fungerer som en sikkerhedskontakt. Hvis en vildfaren fugl, drone eller helikopter rammer laserstrålen, slukker elektriciteten øjeblikkeligt.
Emrods system virker både i regn og tåge, og faktisk er den eneste hindring, at de enkelte relæstationer skal være i synslinje med hinanden. Det betyder, at den trådløse elektricitet har potentiale til at bringe strøm til områder, hvor det vil være for dyrt at bygge el-ledninger.
Vision: Solceller sender trådløs strøm fra rummet
Systemet vil også kunne bruges til at sende strøm fra vindmølleparker til batterier på landjorden, eller endda til lastbiler med antenner, som kan køres i stilling som nødstationer under strømsvigt.
Og det bliver endnu vildere: Emrods stifter forestiller sig også en fremtid, hvor enorme solceller sættes i kredsløb om Jorden og sender elektricitet trådløst ned til jordoverfladen. Energi-høsten ville være op mod fem gange mere effektiv udenfor den gigantiske solbrille, som Jordens atmosfære udgør.
Ideen kræver dog, at rumfragt bliver noget billigere, end det er i dag.