Nu kan du forudbestille Teslas soltag

Tesla vil gøre vedvarende energi så tillokkende, at der ikke er noget fornuftigt alternativ. Derfor har firmaet nu lanceret Solar Roof – tagsten med indbyggede solceller.

Tesla Solar Roof
© Tesla

Tesla er mest kendt for sine elektriske biler. Men bilerne er kun én del af firmaets mission om at gøre Jorden til et grønnere sted at være.

Det amerikanske firma har netop åbnet op for bestilling af firmaets tagsten, som har indbyggede solceller.

Solar Roof hedder konceptet, som skal give husstandene solenergi og gøre beboerne uafhængige af det traditionelle el-net.

Få strøm når el-nettet svigter

I al sin enkelhed går projektet ud på, at de konventionelle tagsten skal byttes ud med energiskabende sten, som er produceret i hærdet glas.

Et Powerwall-batteri i huset lagrer den opsamlede energi, og gør det muligt at få strøm om natten, når der er skyer på himlen, og hvis der opstår strømsvigt på el-nettet.

Solar Roof fås i en række forskellige typer sten. Men prisen er endnu relativt høj – tagstenene forventes at koste omkring 1700 kr/m2. Væsentligt mere end de ca. 100 kr/m2 konventionelle tagsten koster.

Til gengæld er nedtagning af det gamle tag og installation af det nye inkluderet i prisen.

Forudbestil nu

Tesla lover, at deres tagsten holder bedre end andre tagsten. Faktisk er firmaet så overbevist om tagstenenes holdbarhed, at de bliver solgt med livsvarig garanti i USA.

Du kan allerede nu forudbestille dit soltag, men der går noget tid, før du får det leveret.

Efter planen bliver de første Solar Roofs installeret i USA i år, og først fra 2018 begynder installationerne i Europa.