Mens vi går en koldere og mørkere tid i møde, presser den globale energikrise mange til at skrue ned for varmen og slukke lyset for at undgå gigantiske elregninger.
Af samme grund har politikere verden over blikket rettet mod grønne energikilder, der kan gøre os uafhængige af russisk olie og gas.
En del af løsningen kan være solenergi - og ikke kun i form af solcelleparker på landjorden.
Det vil nemlig potentielt være langt mere effektivt at høste solstrålerne i rummet.
For på den anden side af Jordens atmosfære er der både uanede mængder af plads til at opsætte kæmpemæssige anlæg - og i modsætning til de solcelleparker, vi kender, vil man kunne generere elektricitet dag og nat ved at sende solcellerne i omløb rundt om Jorden.
Derfor er netop solenergi fra rummet på dagsordenen, når Europas videnskabsministre mødes i næste måned i Paris.
Her skal ministrene lægge sig fast på, hvad der bliver de næste prioriteter for Den Europæiske Rumorganisation (ESA). Og et af punkterne på dagsordenen er et forslag om at teste muligheden for at bygge solkraftværker og sende dem i kredsløb om Jorden.
Hvorfor plastre landjorden til med solceller?
Pilotprojektet går under navnet Solaris, og hvis projektet får grønt lys, er målet, at det skal give svar på, om solceller i rummet har potentiale til at bidrage til Europas fremtidige energisikkerhed.