Løsningen findes i naturen
Ingeniører har problemer med at udvikle billige batterier, som kan lagre meget store mængder energi i lang tid, så der er brug for andre løsninger.
En af dem er at bruge strømmen til at pumpe vand fra et lavtliggende bassin op i et højere. Her kan energien ligge på lager, lige så længe det skal være, uden at der går noget tabt.
Når der senere bliver behov for den, er det bare at åbne for sluserne og lede vandet gennem turbinerne i et vandkraftværk, som igen omsætter energien til elektrisk strøm.
Lagre ligger i tætbefolkede områder
De australske forskere har gransket målinger foretaget af satellitter for at identificere de steder i landskabet over hele verden, hvor det er muligt at lagre energi i naturligt skabte bassiner.
Resultatet viser, at hele 530.000 steder er egnede. Og lige så vigtigt: Størstedelen af dem ligger i områder, som er tæt befolkede. Det betyder, at energien kan lagres tæt på de steder, hvor det meste af den skal bruges. En af de få undtagelser er Nordeuropa, hvor vi må gøre brug af lagre længere sydpå.
Forskerne erkender, at der selvfølgelig er en del af de naturligt skabte bassiner, som af forskellige årsager ikke vil kunne udnyttes, men det er ikke noget stort problem.
Ifølge forskerne vil det kun være nødvendigt at tage de allerbedste i brug for at få tilstrækkelig lagerplads i et 100 procent grønt, verdensomspændende energinet.