Fiskelort gør salaten møglækker
Fisk og grønt kan dyrkes på taget i lukkede systemer, der ikke forurener. Teknologien vinder bl.a. indpas i Jordens tættest befolkede område.

Problem: Landbruget forurener
Skriggrønne, giftige alger og millioner af døde fisk er resultatet af for mange næringsstoffer i åer og havene. Fosfor og kvælstof fra landbruget er typisk synderne. Udledningen skal stoppes for at undgå katastrofale følger i naturen. Løsningen er at finde en måde at genbruge næringen på.
Løsning: Fang din frokost på taget
Luk fisk ind i et system med spirende planter, og vupti: Fiskelort bliver tryllet om til mad.
Teknologien hedder akvaponi og kombinerer fiskeopdræt med planteavl helt tæt på forbrugeren. Den dyre og forurenende transport af fisken og grøntsagerne skæres altså væk, og samtidig skal landmanden ikke gøde - planterne får alt, de skal bruge, fra fiskene.