Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

alkohol pots
Teknologi - Fødevarer

Hvornår blev alkohol opfundet?

Alkohol som nydelsesmiddel er kendt fra de fleste gamle skrifter. Men hvor længe har mennesket egentlig produceret alkohol?

Alkohol kendt i mange tusinde år

Arkæologiske fund af organiske rester efter øl peger på, at kineserne var pionerer inden for alkoholproduktion og begyndte at brygge øl af ris, frugt og honning for ca. 8000 år siden. Vin er for første gang gengivet på egyptiske tegninger fra omkring 4000 år f.Kr.

Den ældste kendte opskrift på brygning af en alkoholisk drik stammer fra sumererne i Mesopotamien, det nuværende Irak. Her er en 3900 år gammel kileskrifttavle blevet fundet med en opskrift på øl af byg.

Alkohol afsløret i potteskår

På potteskår og i lerkrukker fra udgravninger i en stenalderlandsby i det centrale Kina har forskere fundet organiske rester efter øl, som er den ældste kendte alkoholiske drik.

Etruskerne - oldtidens partyanimals

Oldtidens etruskere var kendt for at være glade for alkohol. I Rom så man skævt til de etruskiske kvinder, som blev omtalt som smukke og fordrukne. Den slags gjorde man ikke i Rom, hvor en mand kunne kræve skilsmisse, hvis hans kone drak vin. Læs mere om de løsslupne etruskere her:

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul