Skummemidlet i tandpasta påvirker smagssansen, og forsøg har vist, at sure fødevarer som juice smager dårligt i op til en time efter tandbørstning.

Skummemidlet hæmmer mundens receptorer for søde smage og stimulerer receptorerne for det bitre.

På den måde dæmpes juicens sødme, mens bitterheden bliver fremtrædende. Det oplever de fleste som en ubehagelig smag.

Fire grundingredienser i tandpasta:

I tandpasta findes der fire forskellige grundingredienser. Det er det sidste – vaskemidlet – som er skyld i, at sødmen forsvinder fra juicen og efterlader dig med bitterheden.

Vand

Giver fylde til tandpastaen.

Slibemiddel

Fjerner plak fra tænder og emalje.

Fluorid

Virker nede mellem hulrummene i tænderne.

Vaskemiddel

Får tandpastaen til at skumme.

Det mest typiske vaskemiddel er natriumlaurylsulfat, som også findes i barberskum, opvaskemiddel og andre husholdningsartikler, der skummer.

VIDEO - Se hvorfor skummemidlet står bag den dårlige smag: