Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er det egentlig meningen, at vi mennesker skal spise kød?

Er det bare en “uvane”, når mennesker spiser kød? Vi har jo ikke rovdyrtænder og har oven i købet behov for at tilberede kødet.

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Mennesket er et såkaldt omnivort dyr, det vil sige, at vi er altædende. Vi er i besiddelse af såvel tænder som fordøjelsessystem til at spise både plantemateriale og kød.

Sammenligner man med en løves superspecialiserede rovdyrtænder, ser et menneskes tandsæt ikke ud af meget. Men til gengæld kan det tygge både kød og planter. En løve kan ikke tygge grønt. Det er også tydeligt, at vores fordøjelsessystem er allround. Ægte planteædere har ofte ekstremt lange tarme og en kompliceret opbygget mave. Planter er nemme at spise, men til gengæld svære at fordøje.

Omvendt har rene kødædere typisk en meget enkel mave og en kort tarm. Kød fordøjes let, så systemet behøver ikke at være særlig kompliceret. Vi producerer også flere forskellige typer fordøjelsesenzymer, hvoraf nogle er beregnet til at nedbryde plantemateriale, mens andre kun har værdi ved nedbrydningen af kød og animalske fedtstoffer.

Og rent faktisk kan et menneske godt spise råt kød, der er bare en større risiko for infektioner.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul