Stigende priser på oksekød får stadig flere til at lægge hestekød i indkøbskurven. Og det er en god ide. Ifølge den amerikanske landbrugsstyrelse, USDA, besidder hestekød generelt en række nærings- og sundhedsmæssige fordele sammenlignet med oksekød.
Selv om hestekød smager sødere, er det generelt mere magert og dermed en bedre næringskilde til personer, der søger vægttab. Mens 100 g oksekød med 30 pct. fedt indeholder ca. 241 kalorier, er der blot 175 kalorier i samme mængde hestekød. Selv mere fedtfattige udgaver af oksekød, med fx 10 pct. fedt, indeholder flere kalorier end hestekød.
Mængden af protein er omtrent den samme, da 100 g oksekød indeholder 23-27 g protein, mens hestekød indeholder ca. 28 g protein.
Hestekød er spækket med mineraler
Det er dog fedtsyrer og mineraler, der for alvor gør hestekødet overlegent.
Mens der blot er 6 g fedt i 100 g hestekød, indeholder det meste oksekød 10-15 g fedt. Desuden er kvaliteten af fedtsyrer i hestekød bedre for helbredet.