Hvordan fremstilles candyfloss?

Shutterstock

Candyfloss består udelukkende af sukker og farvestof, og den er ganske enkelt at fremstille, hvis man da har den rette maskine. I midten af candyfloss-maskinen hældes der sukker i en skål, der varmes op, så sukkeret går fra krystallinsk til flydende form. Når skålen roteres, tvinges det flydende sukker gennem en række små huller.

Så snart sukkeret kommer i kontakt med luften, køles det ned og bliver porøst. Det får ikke tid til at krystallisere fuldstændigt igen, men danner i stedet de lange, velkendte sukkertråde.

I bowlen uden om skålen med flydende sukker samles trådene langs kanten, og hvis man stikker en pind ned langs kanten, sætter sukkertrådene sig på pinden, og man har en candyfloss klar til at spise.

Hælder man vand over en candyfloss, opløses sukkertrådene med det samme, og man kan se, at candyflossen består af to spiseskefulde sukker.

Læs også:

Mentos
Fødevarer

Hvorfor bliver man kold i munden af mint?

0 minutter
Sukker
Fødevarer

Sukker er giftigt som narkotika

4 minutter
Fødevarer

Derfor kan du aldrig nøjes med én chips

0 minutter
Mest populære

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!