Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvorfor kan salt bruges som konserveringsmiddel?

Hvad er det ved salt, som gør, at det kan bruges til konservering af madvarer?

Photo by Jason Tuinstra on Unsplash

Princippet i nedsaltning er, at man skaber den størst mulige saltkoncentration uden om cellerne i for eksempel det kød, man gerne vil bevare.

Takket være en proces, der kaldes osmose, vil vandet vandre derhen, hvor saltkoncentrationen er størst.

Resultatet er, at kødet bliver udtørret.

Uden vand kan bakterier ikke overleve, og dermed bliver madvarerne ikke fordærvede.

I oldtiden var salt ofte mere efterspurgt end guld og dannede grundlag for mange økonomier.

Det skyldes først og fremmest dets kvaliteter som konserveringsmiddel.

Læs også:

Fødevarer

FUP ELLER FAKTA: Skal du frygte genmodificeret mad?

5 minutter
Fødevarer

OPTISK BEDRAG: Magisk chokolade holder evigt

2 minutter
Fødevarer

Sandt eller falsk: Tyggegummi bliver i kroppen i årevis

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul