Hvorfor spiser man altid stærk mad i troperne?

Hvordan kan det være, at det er så almindeligt at spise stærk mad i varme områder?

Hvordan kan det være, at det er så almindeligt at spise stærk mad i varme områder?

Shutterstock

Én grund til, at stærk peber og lignende er så almindelig i troperne, er, at kød og andre fødevarer hurtigt bliver fordærvede.

Den stærke smag af chilipeber kan effektivt camouflere alle tilløb til dårlig smag i maden. Der er også nogle, som mener, at stærk chili virker bakteriedræbende – ligeledes en stor fordel i et varmt klima.

Dertil kommer, at capsaicin, som er det aktive stof i chilipebre, stimulerer produktionen af mavesaft, spyt og slim. Det styrker appetitten i et klima, der ellers virker appetitdæmpende.

Stoffet hæver også kropstemperaturen, så man begynder at svede og dermed bliver afkølet.

Læs også her om smagssansen, umami og den femte grundsmag.