Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan laver man neskaffe

Når kaffebønnerne er ristet og kværnet, brygges de til et stærkt ekstrakt. Kaffen viderebehandles, indtil den tager form som de små, tørre klumper, du brygger din pulverkaffe med. Her er processen kogt ned til 4 animerede trin.

Jørgen Stamp
© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 1:

De bedste grønne kaffebønner bliver udvalgt, blandet og ristet, så de får den kendte brune farve og hårdhed. Bønnerne kværnes ligesom dem, der bruges til filterkaffe.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 2:

Kaffen placeres i en række forbundne cylindre, som varmt vand sendes igennem. Kaffevæsken bliver gradvist stærkere og ender som et koncentreret ekstrakt.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 3:

Kaffeekstraktet sprøjtes ind i toppen af en cylinder og spraytørres af en varm, nedadgående luftstrøm. Tørrede kaffeflager falder til bunds.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 4:

De tørrede pulverflager samles og vædes med vand, så de klumper sammen. Herefter sies de, så ensartede stykker ender i bøtten med pulverkaffe.

Læs også:

spinat
Fødevarer

Må mad med spinat genopvarmes?

2 minutter
Spiser mad
Fødevarer

Hvordan måles energien i fødevarer?

1 minut
Fødevarer

FUP ELLER FAKTA: Skal du frygte genmodificeret mad?

5 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul