Sådan fremstiller man neskaffe i 4 trin

Når kaffebønnerne er ristet og kværnet, brygges de til et stærkt ekstrakt. Kaffen viderebehandles, indtil den tager form som de små, tørre klumper, du brygger din pulverkaffe med.

Jørgen Stamp

Trin 1:

De bedste grønne kaffebønner bliver udvalgt, blandet og ristet, så de får den kendte brune farve og hårdhed. Bønnerne kværnes ligesom dem, der bruges til filterkaffe.

Trin 2:

Kaffen placeres i en række forbundne cylindre, som varmt vand sendes igennem. Kaffevæsken bliver gradvist stærkere og ender som et koncentreret ekstrakt.

Trin 3:

Kaffeekstraktet sprøjtes ind i toppen af en cylinder og spraytørres af en varm, nedadgående luftstrøm. Tørrede kaffeflager falder til bunds.

Trin 4:

De tørrede pulverflager samles og vædes med vand, så de klumper sammen. Herefter sies de, så ensartede stykker ender i bøtten med pulverkaffe.

Læs også:

Fødevarer

Kan man brygge kaffe på afføring?

0 minutter
Spiser mad
Fødevarer

Hvordan måles energien i fødevarer?

1 minut
Kalorier i julemad
Fødevarer

Så meget feder julemaden

1 minut
Mest populære

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!