Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan laver man neskaffe

Når kaffebønnerne er ristet og kværnet, brygges de til et stærkt ekstrakt. Kaffen viderebehandles, indtil den tager form som de små, tørre klumper, du brygger din pulverkaffe med. Her er processen kogt ned til 4 animerede trin.

Jørgen Stamp
© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 1:

De bedste grønne kaffebønner bliver udvalgt, blandet og ristet, så de får den kendte brune farve og hårdhed. Bønnerne kværnes ligesom dem, der bruges til filterkaffe.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 2:

Kaffen placeres i en række forbundne cylindre, som varmt vand sendes igennem. Kaffevæsken bliver gradvist stærkere og ender som et koncentreret ekstrakt.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 3:

Kaffeekstraktet sprøjtes ind i toppen af en cylinder og spraytørres af en varm, nedadgående luftstrøm. Tørrede kaffeflager falder til bunds.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 4:

De tørrede pulverflager samles og vædes med vand, så de klumper sammen. Herefter sies de, så ensartede stykker ender i bøtten med pulverkaffe.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul