Sådan laver man lakrids i 4 trin

Hovedingrediensen i lakrids er rødder fra lakridsplanten. Når slikproducenter koger rødderne i vand, omdannes de til en rå lakridsmasse, der kan formes til for eksempel lakridspastiller og slik.

Jørgen Stamp

Trin 1:

Planten Glycyrrhiza glabra kaldes også glat lakrids og vokser vildt i bl.a. Asien, Mellemøsten og Østeuropa. Planten graves op, og rødderne vaskes, skrælles og tørres.

Trin 2:

De tørrede rødder rives i strimler og koges i vand. Blandingen bliver nu til en rå lakridsmasse, som derefter sættes til afkøling.

Trin 3:

Lakridsmassen stivner til hårde blokke af rålakrids, som knuses og opløses i varmt vand. Herefter tilsættes sukker, salt, stivelse og smagsstoffer til lakridsen.

Trin 4:

Vha. forme skaber producenter lakridspastiller og slik med motiver på. Lakridsbånd og -ruller skabes ved at presse lakridsen gennem et mundstykke under tryk.

Læs også:

Kvinde spiser æble
Fødevarer

Hvor rene er de frugter, vi spiser?

0 minutter
Fødevarer

Hvorfor bliver hummere røde?

0 minutter
Fødevarer

Sådan laver man alkohol

1 minut

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!