Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan laver man lakrids i 4 trin

Hovedingrediensen i lakrids er rødder fra lakridsplanten. Når slikproducenter koger rødderne i vand, omdannes de til en rå lakridsmasse, der kan formes til for eksempel lakridspastiller og slik.

Jørgen Stamp
© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 1:

Planten Glycyrrhiza glabra kaldes også glat lakrids og vokser vildt i bl.a. Asien, Mellemøsten og Østeuropa. Planten graves op, og rødderne vaskes, skrælles og tørres.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 2:

De tørrede rødder rives i strimler og koges i vand. Blandingen bliver nu til en rå lakridsmasse, som derefter sættes til afkøling.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 3:

Lakridsmassen stivner til hårde blokke af rålakrids, som knuses og opløses i varmt vand. Herefter tilsættes sukker, salt, stivelse og smagsstoffer til lakridsen.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Trin 4:

Vha. forme skaber producenter lakridspastiller og slik med motiver på. Lakridsbånd og -ruller skabes ved at presse lakridsen gennem et mundstykke under tryk.

Læs også:

Fødevarer

Sandt eller falsk: Tyggegummi bliver i kroppen i årevis

2 minutter
Fødevarer

FUP ELLER FAKTA: Skal du frygte genmodificeret mad?

5 minutter
Fødevarer

OPTISK BEDRAG: Magisk chokolade holder evigt

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

passowrd_reset.form.email_help
Ugyldig e-mailadresse

Indtast kode

Vi har sendt en email til med en kode
Fejl: Indsæt kode

Ny adgangskode

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul