Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teknologi - Fødevarer

Er der gris i vingummi?

Vingummi får dets konsistens fra gelatine, som udvindes fra kogt grisehud og kalveknogler. Du kan dog ikke smage, at der er gris eller kalv i.

Ved kogning af grisehud og kalveknogler udvindes gelatine, som er et gulligt stivelsesmiddel uden duft eller smag. Det bruges i bl.a. vingummi for at gøre slikket formbart og gummiagtigt.

Gelatine er en nedbrudt udgave af kollagen: et protein fra sener, hud og knogler.

Gelatinen kan erstattes af fx pektin eller arabisk gummi.

Der er lus i vingummi

Det er ikke kun grisehud og kalveknogler, der anvendes i vingummi.

Skjoldlus er også en vigtig ingrediens i vingummi, da det svøber det ind i et blankt og beskyttende voks.

Læs også:

Fødevarer

FUP ELLER FAKTA: Skal du frygte genmodificeret mad?

5 minutter
Fødevarer

OPTISK BEDRAG: Magisk chokolade holder evigt

2 minutter
Fødevarer

Sandt eller falsk: Tyggegummi bliver i kroppen i årevis

2 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul