Teknologi - Fødevarer

Er der gris i vingummi?

Vingummi får dets konsistens fra gelatine, som udvindes fra kogt grisehud og kalveknogler. Du kan dog ikke smage, at der er gris eller kalv i.

Ved kogning af grisehud og kalveknogler udvindes gelatine, som er et gulligt stivelsesmiddel uden duft eller smag. Det bruges i bl.a. vingummi for at gøre slikket formbart og gummiagtigt.

Gelatine er en nedbrudt udgave af kollagen: et protein fra sener, hud og knogler.

Gelatinen kan erstattes af fx pektin eller arabisk gummi.

Der er lus i vingummi

Det er ikke kun grisehud og kalveknogler, der anvendes i vingummi.

Skjoldlus er også en vigtig ingrediens i vingummi, da det svøber det ind i et blankt og beskyttende voks.

Læs også:

Spiser mad
Fødevarer

Hvordan måles energien i fødevarer?

1 minut
Light-sodavand indeholder aspartam
Fødevarer

Er kunstigt sødestof farligt?

2 minutter
Kunstig intelligens

Kunstig intelligens overtager millionby

1 minut

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!