Forskerne har selv konstrueret programmet og brugte en supercomputer med adgang til 8000 processorer i fem dage for at kunne udvikle vingen.
Programmet hjælper med at finde frem til de strukturer, som er stærkest i forhold til en konkret belastning, samtidig med at de bruger så lidt materiale som muligt.
Bedriften er ikke kun interessant for flyindustrien, men for hele 3D-printerbranchen, da den åbner for, at man kan printe større og mere komplekse konstruktioner end hidtil.
Vinger er skabt i 3D-program
Forskere har designet den lette flyvinge ved hjælp af et 3D-program, der bruger en 200 gange højere opløsning end den nuværende standard.
- INSPIRATION FRA NATUREN: Vingens indre strukturer minder om den, man kan finde i naturen, fx i knogler eller i et fuglenæb.
- FEM PROCENT LETTERE I ALUMINIUM: Hvis vingen printes i aluminium, vil den være fem procent lettere end de vinger, som bruges til Boeing 777.
- PLADS TIL MERE BRÆNDSTOF: En stor del af flyets brændstof opbevares i vingerne, og den nye vinge vil derfor have plads til mere brændstof.