Fundet! Ansigtsgenkendelse finder savnede børn og fanger kriminelle

Smarte kameraer med kunstig intelligens har netop fundet 25 kriminelle ved en øl-festival i Kina – en af dem havde været på flugt i 10 år. Samme teknologi er også bygget til at finde forsvundne børn i store menneskemængder.

Kameraer på politibetjente kan vha. kunstig intelligens finde fx eftersøgte kriminelle.

© Shutterstock

Elektronikgiganten Motorola og det mindre firma Neurala er gået sammen om at udvikle smarte kameraer, der lynhurtigt kan skanne og finde bestemte personer i en stor menneskemængde.

Ansigtsgenkendelse er en teknologi, som Apple nu også vil bruge til at låse telefoner op med.

Men Motorola og Neurala har en anden mission med deres teknologi: De vil gøre vores samfund tryggere at leve i.

Skanner politiets database

Neurala udvikler kunstige intelligenser, og de har taget patent på et stykke software, som virker på selv meget små computere. Det gør det muligt at have en kunstig intelligens i fx et lille kamera, som en politibetjent kan have på sin uniform.

I samarbejde har Motorola og Neurala udviklet et kamera, som vha. en kunstig intelligens kan skanne hundredevis af ansigter i en stor menneskeflok og på under et sekund sammenkøre skanningerne med politiets databaser over fx kriminelle eller savnede børn.

Den kunstige intelligens er “selvlærende”, hvilket betyder, at jo flere ansigter den skanner, des hurtigere vil den med tiden blive til at opdage ansigter fra en database.

25 kriminelle ved en ølfest

Kinesisk politi har haft held med samme teknik. Til en ølfestival i byen Qingdao opdagede 18 kameraer ved fire forskellige indgange 25 kriminelle, der var eftersøgte. Politiet anholdt efterfølgende alle 25 – en af dem havde været på flugt i 10 år.

Ifølge politiet i Qingdao var kameraerne 98,1% nøjagtige i deres fund.