Potteplanter under vask

4 fede gadgets til hjemmet

Telefonstyret overvågningskamera, selvplejende potte og digital dørlås - enhver afkrog af hjemmet kan gøres smartere med digitale løsninger.

1. august 2016

1. Telefonstyret kamera

Hold et vågent øje med ubudne gæster med dette diskrete kamera, som du kan styre fra din smartphone. Foto: MYFOX.

Med overvågningssystemet MYFOX kan du overvåge dit hjem fra din smartphone. Du kan fx holde øje med, om der er ubudne gæster. Og med en indbygget tovejshøjttaler kan du tale gennem højttalerne, mens du er et andet sted. I den tilhørende app kan du se, hvis kameraet automatisk har registreret bevægelser – og gå tilbage i optagelserne og se, hvad der skete.

2. Selvplejende potte

Potten PLANTY gør alt det kedelige arbejde med at holde liv i planterne. Foto: NTHING.

PLANTY sikrer dine planters overlevelse. Potten holder vha. sensorer et vågent øje med luftens temperatur, jordens fugtighed og belysning. Ved et enkelt tryk i den tilhørende app kan du vande planten, selvom du ikke er hjemme, og du kan se, om den fx står for koldt. Foruden sensorer har Planty en indbygget vandtank, wi-fi og en USB-indgang, som giver strøm til potten.

3. Diskret aircondition

Airconditionen har kun en højde på 15 cm og monteres nemt i vinduet. Foto: NORIA.

Mindre, lettere og mere stille. Det er de tre ting, som firmaet Likuma Labs slår sig op på med sin nye airconditionløsning. NORIA er beskeden af størrelse, men kan køle et rum på op til 15 m2 med en sval brise rettet mod loftet for at give det behageligste klima. Det kun 14 kg tunge apparat kan nemt på- og afmonteres, så du kun behøver at have det fremme i varmt vejr. Om vinteren kan det gemmes væk under sengen.

4. Smart dørlås

Låsen registrerer præcist, hvornår den åbner og låser. Foto: CANDY HOUSE.

Med SESAME bliver nøglerne overflødige. For med den smarte lås er telefonen din nye husnøgle. Den enkeltdesignede Sesame installeres nemt ved blot at sætte den uden på dørens originale lås. Nu kan du på din telefon se, hvem der har entreret din hoveddør. Du kan egenrådigt bestemme, hvem der kan låse din dør op, og du kan tjekke fra toget, om du huskede at låse døren. Sesame kan også stemmestyres, og du kan indstille den til at låse op, når du banker din helt personlige bankerytme på døren.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.