4 gadgets, der forsøder sommeren

4 smarte sommergadgets

Når solen skinner, er der ikke noget bedre end at udfolde sig med aktiviteter udendørs. Eller endnu bedre: Gøre det med sommerens mest nyskabende gadgets.

30. maj 2016

Vejret indbyder til udendørsaktiviteter, men uanset om du skal ud og surfe eller campere, kan du med disse 4 gadgets gøre hele lidt sjovere:

1. Armbånd med redningsvest

Håndtaget udløser patronen med CO2, der puster luftpuden op.

Hvad enten du surfer, svømmer eller ror kajak, er KINGII et praktisk sikkerhedsudstyr. Den lille undervands-airbag er indbygget i et armbånd – lige til at tage på. Er uheldet ude, skal du blot trække i armbåndets håndtag, som udløser en lille CO2-patron.

Den tilfører luft til Kingiis luftpude, så airbaggen kan holde dig oven vande, indtil hjælpen kommer.

2. Lysregulerende solbriller

Brillen har også en manuel funktion, så du kan styre farven ved at trykke på brillestangen.

På cykelture kan du køre i skygge det ene øjeblik og i bragende sol det næste. CTRL ONE er et par smarte solbriller, der selv korrigerer for den skiftende mængde af lys pga. brillernes såkaldte fotokromatiske glas, der reagerer på uvlys.

Hvis solen pludselig bryder frem, vil glassene på bare et sekund blive mørke, og når du kører ind i skyggen, bliver de lyse igen.

3. Lygte med tilpassende effekt

Med lygtens syv superskarpe LED-dioder, kan den oplyse genstande langt væk.

Med den nye LUXOR 2-lommelygte har du et ekstra øje med i mørket.

Lygten kan vha. tre indbyggede accelerometre registrere, hvad den bliver rettet imod. Så hvis du fx peger på en genstand langt væk, vil lygten tilpasse de syv LED-dioder, så de sender en koncentreret og smal lysstråle afsted.

4. Solcelle-telt

To solpaneler på teltets tag giver strøm til telefonen i ødemarken.

Nu er den primitive telttur fortid. Teltet CINCH! passer lige ned i en rygsæk, så du kan bære det på ryggen, og det slår sig selv op på bare ganske få sekunder. Og så køber teltet – eller opfinderen bag – ikke præmissen om, at livet i telt er et liv uden strøm.

På taget af teltet er der derfor installeret to solpaneler og et lille batteri, der lagrer energien fra solen. Teltet har også et vandisoleret stik med en ledning, så du altid kan oplade din telefon.

Der er heller ingen grund til at ligge i bælgmørke, når solen er gået ned. Teltet har en LED-lampe, som kan hænge i loftet.

Bliv inspireret af flere sommergadgets her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.