Armbånd afslører din promille

En ny, bærbar alkoholtester måler din promille og sender den direkte til din mobiltelefon. Målingen foregår i en diskret armbåndssensor - og involverer din sved.

alkoholtester TOP

Du har fået et par øl for ... øøh ... lidt siden, og nu er du i tvivl om, du kan køre hjem.

Heldigvis viser din mobiltelefon, at alkoholkoncentrationen i dit blod ligger under de 0,5 promille, som er grænsen for spirituskørsel i Danmark.

Sådan bliver virkeligheden med den nye alkoholtester fra USA.

Alkoholtester måler ethanol i sved

Alco-tech firmaet BACtrack har opfundet et armbånd med en elektrokemisk sensor, der måler ethanol-koncentrationen i din sved og sender den videre til din smartphone.

Her omregner en algoritme ethanol-værdien til alkoholindholdet i dit blod.

VIDEO: Se opfinderen gennemgå den nye alkoholtester.

Da det tager 45 minutter for ethanol at arbejde sig ud igennem huden, får du først din promille-værdi med tre kvarters forsinkelse.

Til gengæld er alkoholtesteren noget mere elegant at rende rundt med end et gammeldags alkometer.

Million-præmie tildelt alkoholtester

Alkohol-armbåndet har vundet førstepræmien på 1,3 mio. kr. i en konkurrence udlovet af amerikanske National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA).

Kriterierne var at udvikle en alkoholtester, der både var bærbar, brugervenlig, diskret og godt designet.

NIAAA håber, at opfindelsen kan forbedre mulighederne for at overvåge fx sygehuspatienter og forsøgspersoner, ligesom almindelige mennesker får bedre muligheder for selv at holde øje med deres alkoholvaner.

Den nye alkoholtester er endnu en prototype, men BACtrack forventer at have et begrænset antal armbånd på markedet sidst i 2016.