Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pixel Pods

Nye telefoner gør det muligt for dig at forstå og blive forstået på 40 sprog.

© Google
Teknologi - Gadgets

Høretelefoner gør dig flersproget

Det er som taget ud af en science fiction-film. En lille dims i øret, og du kan pludselig tale og forstå fransk, arabisk og mandarin. Men fremtiden er blevet virkelighed og kan købes i næste måned.

Forestil dig en fremtid, hvor du ikke skal øve dig, men øjeblikkeligt kan klare dig på 40 sprog. Den fremtid vil Google sælge dig allerede i næste måned.

It-giganten præsenterede i sidste uge en lille trådløs høretelefon, Pixel Buds, som kan oversætte sprog direkte i dit øre.

Fans af scifi-kultklassikkeren The Hitchiker’s Guide to the Galaxy vil nok tænke på Babelfisken, som man kan anbringe i øret, og som gør det muligt at forstå alle sprog i universet.

Google ’nøjes’ med at give dig adgang til 40 af de mest udbredte sprog i verden.

Oversætter i 'realtime'

Pixel Bud aktiveres med et lille tryk på den højre høretelefon og et ønske: "Hjælp mig med at tale fransk", hvorefter den oversætter, hvad du hører, direkte ind i dit øre, når folk taler til dig på fransk... eller arabisk... eller japansk.

Når du svarer på dansk oversætter den dine ord og afspiller dem højt fra højtaleren i din den nye Pixel 2 telefon.

Gammel teknologi på nye flasker, men...

Teknologien bygger på Googles brugergenererede Translate-ordbog og talegenkendelses-software, som er installeret på telefonen, og derfor ikke kræver adgang til internettet under brug.

Translate-teknologien er ikke ny. Du kan allerede i dag downloade apps, som kan oversætte dine ord.

Det nye er, at de 40 sprog er tilgængelige i dit øre ved et enkelt tryk, og at det virker i et tempo, så det kan bruges ude i den virkelige verden.

I nedenstående video, kan du se, hvor hurtigt det fungerer.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul