Pluto

Virtual reality tager dig med på iskoldt rumeventyr

Nyt virtual reality-univers inviterer til vandretur på Plutos råkolde og barske overflade.

24. maj 2016 af Nanna Vium

Forestil dig, at du med et par tryk på din telefon kan rejse næsten 10 år ud i verdensrummet og træde rundt på overfladen af en af de største dværgplaneter i solsystemet.

Det er netop blevet muligt ved hjælp af en ny, virtual reality-film lanceret af New York Times.

360-graders udsigt

Virtual reality-filmen er skabt i samarbejde med Lunar and Planetary Institute og Universities Space Research Associaton i USA, og den giver en helt ny og detaljeret adgang til en af dværgplaneterne i solsystemets yderste udpost - Pluto.

Virtual Reality - ALT du skal vide om VR!

For bare et års tid siden var menneskehedens mest detaljerede billede af Pluto et par grumsede pixels, men det har ændret sig.

I virtual reality-universet, som New York Times kalder Seeking Plutos Frigid Heart, bliver du placeret direkte med fødderne på Plutos frostbelagte og golde overflade med 360-graders udsigt til alt lige fra brunrøde bjergkæder til omkringsvævende måner og ældgamle kratere.

5,9 milliarder kilometer fra solens varme.

Billeder fra rumsonde

9,5 år tog det NASA's lille rumsonde at nå frem til Pluto. (Visualisering - Shutterstock)

En virtuel rundrejse, der er skabt ved hjælp af billeder fra NASA’s rumsonde, New Horizons, som i juli måned sidste år fløj forbi Pluto efter ni et halvt års rejse og en topfart på 83.600 km/t.

Du kan få gratis adgang til rumeventyret ved at downloade New York Times virtual reality-app til Android eller iPhone. Du kan også se filmen på Youtube ved at klikke her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.