Shutterstock

Google udfordrer ChatGPT: Slipper chatrobot løs i EU-lande

Googles chatrobot skal kunne høre og tale tilbage og kommer til EU-landene i dag torsdag.

Til de personer, der enten privat eller i arbejdsmæssigt øjemed har benyttet sig af chatrobotten ChatGPT, kommer der snart et alternativ fra Google.

Techgiganten med den berømte søgemaskine slipper nemlig sin chatrobot, Bard, løs i Brasilien og EU-landene herunder Danmark.

Det oplyser Google torsdag.

Med en chatrobot som eksempelvis ChatGPT kan brugere skrive spørgsmål eller give kommandoer, som robotten så enten svarer på eller udfører, hvis den evner det.

Svarene findes og forfattes af kunstig intelligens.

Den generelle interesse for potentialet i kunstig intelligens er ikke gået de store tech-giganter forbi. Således har Microsoft også lavet deres egen chatrobot, og tidligere gjorde Google sin chatrobot, Bard, tilgængelig i USA og Storbritannien.

Udrulningen i EU blev udskudt af hensyn til reglerne om databeskyttelse, skriver tech-mediet The Verge.

Torsdags udrulning omfatter i alt 40 nye sprog, og derudover en række nye funktioner. En af dem er, at Bard ikke kun skal virke på skrift, men også læse sine svar op med en kunstig stemme.

Derudover skal brugerne kunne give chatrobotten billeder og en særlig respons på det.

Ifølge Erik David Johnson, der er ekspert i kunstig intelligens ved it-konsulenthuset Delegate, er det positivt, at Google nu kommer med en konkurrent til ChatGPT.

Længe så det nemlig ud til, at Google ville holde sig væk fra Europa på grund af kommende EU-lovgivning.

Han siger, at Bard er nem og gratis at bruge.

"ChatGPT er den stærkeste sprogmodel. Men kan man ikke få adgang til gratis ChatGPT, fordi der er for mange brugere på, så kan man jo smutte over og snakke med Bard i stedet for," siger Erik David Johnson.

Udbredelsen af kunstig intelligens såsom chatrobotter har medført både begejstring og bekymring hos fagfolk ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bekymringerne går på alt fra risikoen for massespredning af misinformation over automatisering, der kan overflødiggøre faggrupper, til at kunstig intelligens i yderste konsekvens kan være farlig for menneskeligheden.