Det er for alvor ved at blive sæson for nye smartphones.
Om en lille måneds tid vil Apple præsentere den næste iPhone. Det bliver dog efter alt at dømme blot en mindre opgradering af de nuværende modeller, med det samme generiske udseende iPhone har haft i efterhånden mange år.
Sådan ser det ikke ud hos konkurrenterne.
Samsung har netop præsenteret sine nyeste telefoner, og dem er der langt mere schwung over.
Ligeledes har Google fremvist sin kommende Pixel 6, som er firmaets første reelle high-end telefon og iPhone-konkurrent.
Her er, hvad du skal vide om de måske mest interessante Android-telefoner netop nu.

Ny klumme indvier dig i ugens største tech-nyheder
Klummens forfatter er Nicolai Franck, tech-ekspert med en stor viden indenfor teknologi, gadgets, internet og digitale tjenester.
Han udgiver nyhedsbrevet Techliv og er vært på podcasten med samme navn.
Galaxy Z Fold3: Telefonen der bliver til tablet

Tænk, hvis din telefon også kunne fungere som en tablet. Det er konceptet bag Samsungs spritnye Galaxy Z Fold3.
Telefonen er en såkaldt foldable, som vil sige, at den har en ultra tynd glasskærm, der kan foldes på midten.
I sammenklappet tilstand er AMOLED-skærmen 6,2 tommer — altså en helt almindelig stor telefon. Men når du folder Z Fold3 ud, åbenbarer der sig en kvadratisk skærm, der giver dobbelt så meget skærmplads.
Som det fremgår af telefonens navn, så er det tredje udgave af Samsungs Z Fold-model. Men det er den første udgave, der har et sæt features, som gør den relevant for andre end supernørder.
Telefonen er nu blevet vandtæt, og både skærmen og hængslet, der gør det muligt at folde telefonen, er blevet langt mere robust. Med en 120 Hz refresh rate vil billedet også stå markant skarpere.
Samtidig har sydkoreanerne haft længere tid til at forfine brugerfladen på den store skærm, hvor man kan have to eller sågar tre apps åbne ved siden af hinanden.

Du kan bruge S Pen til at skrive i hånden eller tage noter.
Hvis du har en forkærlighed for at bruge en pen til at tage noter eller markere tekst, så understøtter Z Fold3 for første gang Samsungs S Pen.
Samsung har desuden sneget et såkaldt under display camera ind under den store skærm, så du slipper for udskæringer i toppen af skærmen.
Hvor godt det ‘skjulte kamera’ virker, er stadig uklart. Telefonen er nemlig så ny, at de første test ikke er offentliggjort endnu.
Z Fold3 har dog fire andre kameraer på ydersiden, så det bliver i hvert fald ikke kameraer, man kommer til at gå ned på. Det gør man så måske på prisen.
I danske kroner koster Z Fold3 fra 14.199 kroner, hvilket nok vil skræmme mange væk.
Galaxy Z Flip3: Stor telefon til små lommer

Z Flip3 når den er foldet ud bøjet i halv, og klappet sammen.
Hvis du klarer dig fint med en stor smartphone, men har svært ved at få plads til den i dine bukselommer eller taske, så er Samsungs Z Flip3 måske mere noget for dig.
Når telefonen er foldet ud, får du en virkelig stor 6,7 tommer skærm. Når den er lukket i, bliver den i sagens natur halv størrelse og dobbelt så tyk.
Z Flip3 er ligeledes nu vandtæt og har også fået en markant forbedret skærm.

Den lille skærm på Z Flip3 kan også bruges, når man skal tage selfies.
Desuden har Samsung tilføjet en bred men lav 1,9 tommer skærm på ydersiden af telefonen.
Det betyder, at når telefonen er klappet sammen, så kan du stadigvæk få notifikationer og styre musik eller podcast, uden at skulle folde telefonen ud.
Man kan også tage selfies med skærmen lukket i. Endda med telefonens bedste kamera, der sidder på ydersiden.

Samsung Z Flip3 kommer med særlige covers, så man kan holde telefonen på hånden.
Z Flip3 kommer desuden med en række nye cover-accessories, så man sætte telefonen fast på hånden eller endda på fingeren.
Den er helt sikkert ung med de unge. Men den har altså også et virkelig sjovt og legende design.
Z Flip3 er ikke billig med en startpris på 8.199 kroner. Men den er dog til at betale, hvis man sammenligner med, hvad en ny iPhone eller anden toptelefon fra Samsung koster.
Pixel 6: Googles første reelle iPhone-konkurrent med egen chip

Googles kommende flagskibstelefon Pixel 6
De sidste telefoner, vi skal kigge på, er Googles Pixel 6 og Pixel 6 Pro.
Telefonerne er de første, der bruger Googles nye, egenudviklede Tensor-chip. Firmaets CEO Sundar Pichai kalder chippen “Pixel-telefonernes største innovation til dato”.
Google har altså nu for første gang en telefon, de selv har designet fra yderst til inderst med egen chip, og som kører deres eget Android-styresystem.
Med andre ord har de nu — ligesom Apple — fuld kontrol over både hardware og software, hvilket har været iPhones styrke gennem mange år.
Sådan ser det kommende Android 12 styresystem ud.
Den nye Tensor-chip skal særligt bruges til at afvikle Machine Learning (ofte omtalt som kunstig intelligens) direkte på telefonen.
Mere konkret gælder det avanceret processering af billeder og talegenkendelse, som nu kan foretages lynhurtigt lokalt på enheden, uden at være nødt til at forbinde til skyen.
Blandt andet skal den nye chip også give Pixel-telefonerne en markant opgradering af videokvaliteten.
De nye Pixel-telefoner har desuden fået fingeraftryks-læseren bygget ind bag skærmen.
Telefonerne får også et nyt kameramodul, der fylder telefonens fulde bredde. Pixel 6 Pro, som har en lidt større skærm end standardudgaven, har desuden en telefoto-linse.

Googles Pixel 6 Pro
Google satser benhårdt på at udvikle markedets bedste mobilkamera, som for mange købere er blevet et af de vigtigste parametre, når de skal have ny smartphone.
Om Google lykkes med det, må vi dog vente lidt med at få svar på. De nye Pixel 6 og Pixel 6 Pro lander tidligst i købernes og anmeldernes hænder til oktober.
En anden ting vi må vente med at få svar på, er hvad prisen bliver.
Desuden er det stadig ikke offentliggjort, om Google denne gang har tænkt sig at lancere sine telefoner i Skandinavien og andre mindre europæiske lande.
Er du fristet til at skifte?

Der er ingen tvivl om, at det er svært at få iPhone-brugere til at skifte til Android.
Kigger man på hardwaren alene, så er der dog netop nu en hel del sjovere i Android-land.
Der er dog stadigvæk et par store ubesvarede spørgsmål:
Giver bøjelige skærme og skjulte kameraer og fingeraftrykslæsere overhovedet en bedre brugeroplevelse i hverdagen?
Eller er det i virkeligheden mere en gimmick, som blot skal få os til at skifte telefon?