Shutterstock
Computervirusser

Hvilken computervirus var mest ødelæggende?

De inficerer din computer og tvinger sig adgang til alt fra mailkonti til private filer. Computervirusser er en af de største sikkerhedstrusler i verden, og den skadelige software har flere gange forårsaget skader for enorme beløb.

Computervirusser har floreret i cyberspace ligeså længe som de maskiner, de angriber - og mængden af skadelig software er enorm.

Hvert år bliver der skabt flere hundrede millioner computervirusser, og i 2021 forventes det, at de økonomiske omkostninger vil nå op omkring seks billioner dollars.

Et kig på de værste computervirusser nogensinde afslører da også, hvor stor skade de kan gøre.

Her er listen over de fem mest ødelæggende computervirusser - indtil videre.

5. WannaCry, 2017

Skader for 29 mia. kr.
WannaCry var en såkaldt ransomware, der låser filer og kræver løsepenge til hackerne. WannaCry ramte omkring 300.000 computere.

4. Conficker, 2008

Skader for 73 mia. kr.
Computervirussen Conficker ramte 190 lande og var den hidtil mest avancerede orm, da den dukkede op. Conficker kunne bl.a. afkode administrator-kodeord.

3. ILOVEYOU, 2000

Skader for 89 mia. kr.
ILOVEYOU hed også “Loveletter” og begyndte i Filippinerne. Computervirussen spredte sig til flere end 10 mio. maskiner, hvor den bl.a. slettede filer.

2. SoBig, 2003

Skader for 352 mia. kr.
Computervirussen afsendte bl.a. spam-mails fra ramte computere. SoBig dukkede i 2003 op i seks variationer, hvor SoBig.F blev den mest udbredte.

1. MyDoom, 2004

Skader for 356 mia. kr.
MyDoom var en såkaldt “orm” – en computervirus, der uden at skulle aktiveres vandrer fra computer til computer. Da den toppede i 2004, var hver fjerde mailkonto i verden inficeret med computervirussen.