Phoenix Towers 16/2014

Kina bygger højt og grønt

Phoenix Towers i den kinesiske by Wuhan bliver verdens højeste og grønneste skyskrabere. Bæredygtighed er et grundprincip i de over én kilometer høje bygninger, der bliver selvforsynende med energi og i stand til at rense luften omkring sig.

15. oktober 2014

Wuhan i det centrale Kina står på tærsklen til at skrive sig ind i historien som byen med både de højeste og grønneste bygninger i verden. I slutningen af 2014 bliver det første spadestik efter planen taget til det storstilede projekt Phoenix Towers, som består af to skyskrabere, som hver især rager over én kilometer i vejret.

Bygningerne overhaler dermed let den nuværende rekordindehaver, det 828 meter høje Burj Khalifa i Dubai.

Phoenix Towers har fokus på bæredygtighed

Højden er dog ikke den eneste trumf, som det britiske arkitektfirma Chetwoods har i baghånden. Phoenix Towers er designet med bæredygtighed for øje. Planen er, at skyskraberne ikke alene skal være selvforsynende med energi, men også skal hjælpe med at bekæmpe millionbyens massive luftforurening.

De to tårne har fået navnene Feng og Huang. Feng indrettes med kontorer, boliger og butikker, mens Huang blandt andet kommer til at huse en 100 etager høj have.

Tårnene bliver én kilometer høje

Tvillingetårnene Huang og Feng breder sig over et grundareal på 70.000 kvadratmeter og strækker sig op i en kilometers højde.

Huang får grønne vægge i form af lodretvoksende haver. Insekthoteller på de grønne vægge skal tiltrække insekter og give dem mulighed for at spise og yngle.

Skyskraberen Feng indrettes øverst med en vindturbine til elproduktion. Der bygges også en solskorsten, der suger luft ind og renser den, samtidig med at der genereres elektricitet. Et solcelleanlæg omdanner solenergi til elektricitet, og Feng vil også have et anlæg til opsamling og genanvendelse af regnvand.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.