Watervision

Fremtidens by flyder på vandet

Hvis klimaforandringerne gør store landområder ubeboelige, står den belgiske arkitekt Vincent Callebaut klar med flydende øer med plads til 50.000 beboere. Se projekt Lilypad.

11. marts 2013

Millioner af mennesker i lavtliggende områder kommer i klemme, hvis vandstanden i verdenshavene stiger. Ifølge FN vil antallet af såkaldte klimaflygtninge i 2050 nå op på 250 mio. mennesker. Derfor bør vi tænke på at genhuse dem, mener den belgiske arkitekt Vincent Callebaut, der står bag den flydende by Lilypad - åkandebladet.

Byen flyder med havstrømmene

Indbyggerne kommer til at leve som en slags havets nomader, for Callebaut forestiller sig, at øen langsomt skal glide med de store havstrømme. En del af indbyggerne skal bo under vandet, og midt på øen opsamles regnvand i en stor lagune med ferskvand. Reservoiret skal forsyne indbyggerne med drikkevand, og store haver og marker skal levere fødevarerne. Den flydende ø skal også være selvforsynende med vedvarende energi.

Læs mere om arkitekternes vilde vandvisioner

Læs artiklen om fremtidens boliger i vandet i Illustreret Videnskab nr 4/2013. Du kan downloade artiklen i PDF ved hjælp af knappen nedenfor - det kræver blot at du opretter en profil på sitet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.