Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

paphus
Teknologi - Bygninger

Øko-hus af pap bygges på en dag og holder i 50 år

Et samlesæt med byggeklodser af hovedsageligt pap kan sættes sammen til et 100% genbrugeligt hus med køkken, bad og brændeovn.

Hovedingrediensen i et nyt slags hus er pap. 24 lag ganske almindeligt rillet bølgepap, der er limet sammen.

Det lyder måske ikke særlig holdbart eller solidt, men udenpå er pappet isoleret med et vandtæt lag og træpaneler, som beskytter mod vådt vejr.

Denne konstruktion gør Wikkelhouse – som huset hedder – til et utroligt miljøvenligt hus, som kan sættes op på en dag og holde i minimum 50 år.

Moduler sættes sammen som klodser

Pappet og overlagene bliver sat på et husformet rammemodul, som er 1,2 meter bredt og vejer 500 kg. Beboerens fantasi afgør, hvor mange elementer huset skal bestå af – og dermed hvor langt huset skal være.

Husene kan nemt blive store nok til både at indeholde køkken, bad, soveværelse og en stue med brændeovn.

Huset er 100% genbrugeligt

Folkene bag Wikkelhouse har brugt fire år til at bl.a. at lave en konstruktion, så pappet nemt kan vikles rundt om rammerne. Huset er 100% genbrugeligt, så det er – naturligvis – miljøvenlig lim, der bruges til at holde de 24 lag pap sammen.

De i alt 26 lag – inklusive det vandtætte lag og træet – er en utrolig robust sandwich, som også er imponerende isolerende for vind og vejr.

Modulerne kan let kobles af og på, hvis beboeren enten ønsker et større eller mindre hus. Og ud over at være 100% genbrugelig, så er Wikkelhouse også tre gange mere miljøvenligt end et almindeligt hus.

Et hus med køkken og badeværelse koster ca. 530.000 kroner.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul