Pierpaolo Lazzarini
Superyachten Pangeos.

Pangeos - den flydende by

En flydende by med plads til 60.000 mennesker ombord kan vise sig at blive et af de mest spektakulære maritime projekter i nyere tid.

Mens regeringer verden over kæmper med at udvikle strategier, der skal beskytte vores byer mod stigende vandstand og klimaforandringer, er den italienske tegnestue Lazzarini gået noget alternativt til værks.

De kreative sydeuropæere har nemlig designet intet mindre end en flydende by, som ligner en enorm skildpadde.

Den gigantiske yacht, som er udset til at skulle bære navnet Pangeos efter det forhistoriske superkontinent Pangea, skal efter planen kunne huse 60.000 gæster og fastboende, som kan boltre sig i utallige hoteller, butikker og parker.

Havneplads ikke nødvendig

Med en længde på 550 meter og en bredde på 610 af slagsen har designerne tegnet et fartøj, de færreste havne har faciliteter til at kunne byde velkommen.

Det er derfor ikke planen, at Pangeos skal lægge til kaj, men derimod at beboere og gæster skal komme til den flydende by med båd eller helikopter.

Pangeos har plads til 60.000 gæster

Der er både hoteller, butikker, helikopterlandingsplads og bådpladser til Pangeos' 60.000 gæster.

© Pierpaolo Lazzarini

Og når kursen er sat, er det meningen, at ni elektriske motorer, som hver især yder svimlende 16.800 hk, skal drive den flydende by over havene.

På trods af motorkraften forventes det, at den sejlende by må nøjes med en marchfart på 5 knob, hvilket svarer nogenlunde til topfarten for en lille åben fiskejolle.

CO2-neutral sværvægter

Takket være de elektriske motorer og et enormt solcelleanlæg på "skildpaddens skjold” er Pangeo bygget til at kunne besejle verdenshavene uden at udlede drivhusgasser af nogen art.

Hvorvidt byggeprocessen af den flydende by kan holdes CO2-neutral, melder historien imidlertid intet om.

©

Læs også:

Såfremt der kan findes de fornødne 55 milliarder kroner, og projektet kan godkendes, forventer tegnestuen Lazzarini, at Pangeo kan sætte kurs mod fjerne kyster i 2033.

Det kræver imidlertid, at der i Saudi Arabien bygges et værft til lejligheden, som kan rumme den enorme skildpadde.