Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

railgun
Teknologi - Krigsteknologi

USA tester fremtidens våben

Laserstråler, elektromagnetiske kanoner og kugler, der kan skifte retning. Moderne våben er hastigt på vej mod ren sci-fi. Se tre nye våbensystemer blive testet.

Railgun er flådens nye elektromagnetiske våben

Den amerikanske flåde er i gang med at udvikle en såkaldt railgun, en elektromagnetisk kanon, som kan affyre projektiler med ekstrem høj fart. Stærk strøm skaber to kraftige magnetfelter, som skyder et projektil af sted med op til syv gange lydens hastighed.

VIDEO: Elektrokanon affyrer projektil med overlydshastighed:

Det 10-20 kg tunge projektil medbringer ikke sprængstof, men er lige så effektivt som almindelige missiler alene pga. dets fart. Kraften ved nedslaget er så stor, at den kinetiske energi smadrer alt, projektilet rammer.

Våben med laserstråler er på vej

Et andet våben, som den amerikanske flåde tester, er LaWS - eller Laser Weapon System. Under dæk produceres seks laserstråler, som samles i et kanonløb og fokuseres mod mål på vandet eller i luften.

VIDEO: Laserkanon tilintetgør indkommende mål:

Snigskytter får dødbringende våben: det guidede projektil

Nu har snigskytterne ikke længere nogen undskyldning for ikke at ramme deres mål: En ny kugle kan skifte retning op mod 30 gange i sekundet.

I kuglens næse sidder en sensor, som tillader projektilet at ride på ryggen af en laserstråle. Det betyder, at så længe en laserstråle peger på målet, vil kuglen altid ramme plet.

VIDEO: Intelligent kugle skifter retning i luften:

Videnskaben udvikler fremtidens våben

Ny krigsteknologi lyder umiddelbart drabeligt. Men faktisk kan intelligente krigsmaskiner redde tusindvis af menneskeliv, fordi de kun rammer fjendens gemmesteder og ikke civile mål. Læs hele artiklen her:

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul