Googles kunstige intelligens forudsiger fremtiden

Google-virksomheden DeepMind er i fuld gang med et udvikle en kunstig intelligens, der ved hjælp af egen fantasi kan forestille sig fremtiden.

Det er Google-virksomheden Deepmind, der har udviklet den nye, fantasifulde kunstige intelligens.

© Shutterstock

Det har besejret nogle af verdens bedste skakspillere, udvist aggressiv og grådig adfærd i konkurrencesituationer og lært at gøre sig selv klogere.

Og nu skal kunstig intelligens også kunne forudsige fremtiden ved hjælp af egen fantasi.

I hvert fald hvis det står til firmaet Deepmind, der er ansvarlig for Googles udvikling inden for området.

Efterligner mennesker

Det har netop publiceret en undersøgelse, som beskriver, hvordan de har tilført deres algoritmer en fantasi, der gør det muligt at forudsige udfaldet af forskellige situationer og handle derfra.

Meget lig måden, vi mennesker gør det på, forklarer virksomheden på deres blog:

”Inden vi fx stiller et glas på et bord, vil vi højst sandsynligt holde en lille pause, hvor vi overvejer, om der er en risiko for, at det falder ned,” skriver de.

Og det er den type ”sofistikeret adfærd”, Deepmind har forsøgt at efterligne i en nyudviklet kunstig intelligens døbt 12A.

Skal skaleres op

12A er udviklet med et såkaldt kunstigt neuralt net, der er i stand til udvælge information, som kan være nyttig i fremtidige beslutninger, og bruge informationen til at lægge planer.

Det testede firmaet blandt andet ved at lade den kunstige intelligens gennemføre et spil kaldet Sokoban, hvor det netop er nødvendigt at planlægge forud.

”Den nye kunstige intelligens præsterede betydeligt bedre end lignende algoritmer uden samme fantasi-funktion,” skriver Deepmind.

Nu er næste skridt, ifølge dem, at teste den kunstige intelligens i større sammenhænge.