Googles kunstige intelligens gør sig selv klogere

Kunstig intelligens har overhalet mennesket på mange fronter. Nyeste skud på stammen kan gøre sig selv endnu klogere, end mennesket har været i stand til at gøre.

© Shutterstock

De kan styre biler, opsnuse kræft og slå mennesket i det vanvittigt avancerede brætspil Go. Og nu kan kunstig intelligens også skabe ny og bedre kunstig intelligens.

Google har netop afholdt sin årlige I/O-konference, hvor nye teknologiske gennembrud og visioner bliver fremlagt for offentligheden.

Her løftede tech-gigantens direktør, Sundai Pichar, sløret for, hvordan udviklingen af Googles kunstige intelligens AutoML skrider frem – og det går stærkt.

Video

Udvikler sig lynhurtigt

Den kunstige intelligens virker ved, at der løbende bliver lagt nye lag af koder og algoritmer oven på den oprindelige kode. Det skaber et system, der kan handle ud fra mange forskellige input.

Men koderne og algoritmerne tager lang tid at skrive for mennesker, og derfor har Google sat AutoML til at skrive sine egne kodelag og dermed skabe ny og avanceret kunstig intelligens langt hurtigere.

Indtil videre har AutoML udviklet en kunstig intelligens, som kan genkende billeder, og én som genkender stemmer.

Har allerede overhalet mennesket

I det første tilfælde var koden lige så god som den, Googles menneskelige eksperter havde skabt – i det andet var koden bedre.

De computerskabte koder bød også på overraskelser: Dele af AutoML’s koder gav ingen mening for de menneskelige kode-eksperter. Og deres funktionalitet er kun en fordel for computerne.

Håbet med AutoML er at bringe kunstig intelligens ud til almindelige mennesker. En let tilgængelig basisintelligens, som kan skræddersy sig selv efter ejerens behov.