Shutterstock
Lystfisker

Lystfiskerens tjekliste

Lystfiskerens tjekliste: Var det noget med en fiskesøgende undervandsdrone? Eller din egen private fiskeø?

Multiværktøj kan fikse det meste

Lystfiskeri er lig med kroge, der sidder fast i alt, og fiskeliner, der går i hårdknude. Med den roste Rapala Fisherman’s Multi-Tool kan man klippe, skære og bore sig ud af de fleste problemer. Multiværktøjet kan klipses fast i fx fiskevesten med en karabinhage og rummer også en øloplukker i sit indre.

Rapala Multi-Tool
© Rapala

Fintfølende sensor advarer om bid

Den klassiske korkprop, der vugger i vandoverfladen, har – selvfølgelig – også fået en digital arvtager. Mini Micron X, en såkaldt bidmelder, er forsynet med fintfølende, justerbare sensorer, der registrerer bevægelser i stangen. Ved bid advarer bidmelderen med lys og lyd om, at tiden er inde til at hale op.

Mini Micron X, bidmelder
© Foxint

3 gadgets går i dybden for dig

Humminbird, ekkolod
© Humminbird

Tag ekkoloddet med i lommen

Selv små, mobile ekkolod kan give et detaljeret indblik i livet og terrænet under havoverfladen, bl.a. Humminbird Piranhamax 4 med farveskærm og indbygget, kraftig 2D-sonar. Man kan vælge to indstillinger: en smal sonarkegle, der giver et detaljeret billede, og en bredere, som udvider dækningen til gengæld for en lidt ringere opløsning.

GoFish, sonar
© GoFish Cam

Film den undersøiske kamp

GoFish Cam er et high definition-undervandskamera, der fastgøres mellem fiskelinen og den line, der holder endegrejet med krogen. Det optager på et SD-kort og kan klare 150 meters dybde. I det øjeblik, kameraet er fri af vandet, kan man trådløst begynde at downloade videoen af den store havørred, der slap væk i sidste øjeblik.

Fiske, sonar
© Deepersonar

Lav dine egne søkort

Med Deeper Pro+ 2 får man en avanceret sonar, der kan lokalisere fisk og andre objekter på dybder ned til 80 meter. Deeper skaber sit eget wi-fi-signal, så man kan etablere forbindelse til den tilhørende mobilapp. Efter at have afsøgt et område kan du i appen skabe dine egne søkort med hjælp fra mobilens GPS.

Gå linen ud med pimpet flydering

Med en flydering kan lystfiskeren bogstavelig talt vove sig ud, hvor vedkommende ikke kan bunde. Savage Gear High Rider V2 af forstærket PVC er en af de mere robuste af slagsen. Udstyret med aftagelige letvægtsårer, vandtætte sidetasker og finner til ekstra fremdrift udgør den en komfortabel fiskeø.

Flydering
© Savage Gear

Undervandsdrone har infrarødt fiskeøje

Chasing F1 er for den absolutte entusiast – med dybe lommer! Den fjernbetjente undervandsdrone fodrer dig løbende med information om terrænet på hav- eller søbunden, andre genstande under overfladen og ikke mindst fiskenes position og mængden af dem. Ud over fiskeinformationer leverer F1 løbende vandtemperatur og nøjagtige dybdemålinger. Dronen er udstyret med videokamera samt infrarødt lys, der gør det muligt at få syn for sagen selv under dårlige lysforhold i grumset vand.

Fjernstyret fiskedrone
© Chasing